خورشت قیمه 

در یک قرارداد نانوشته، غذاهای ایرانی به چند گروه تقسیم می شوند، غذاهای جشن عروسی، غذاهای رستوران،غذاهای خانگی و غذاهای مراسم عزاداری.

0

گروه هنر و زندگی به دخت/

خورشت قیمه پای ثابت غذاهای نذری در مجالس عزاداری سیدالشهداست.

اولین اقدام برای پخت خورشت قیمه تهیه و آماده کردن مواد مورد نیاز تازه و با کیفیت است که نقش زیادی در طمع و مزه ی غذا دارد.

 

 

 

مواد لازم برای 4 نفر:

مغز‌ران گوسفند یا گوساله (ریز خرد شده) : ۷۰۰ گرم

لپه: ……………………………………………………………….. ۱ پیمانه

لیمو عمانی :……………………………………………………… ۶ عدد

رب گوجه‌فرنگی:……………………………….  یک چهارم پیمانه

 زردچوبه :……………………………………….  ۱ قاشق چای‌خوری

فلفل سیاه (پودرشده) :…………………………….. به مقدار لازم

 نمک:……………………………………………………..  به مقدار لازم

 زنجبیل:……………………………………..  نیم قاشق چای‌خوری

سیب‌زمینی (خلالی خردشده):……………………………………..  ۲ عدد

روغن مایع (مخصوص سرخ کردن) :………………………. به مقدار لازم

پیازداغ (سرخ‌شده):……………………………………………………….  نیم پیمانه

گلاب:……………………………………………به مقدار لازم

عرق هل:………………………………………..به مقدار لازم

پودر دارچین:………………………………..به مقدار لازم

پودر گل سرخ خشک:…………………….به مقدار لازم

 زعفران (ساییده شده و حل شده) ………………… ۱قاشق سوپ‌خوری

 

طرز تهیه :

برای شروع پخت خورشت قیمه گوشت را در کمی روغن مایع تفت دهید تا حدی که آب آن کشیده شود. لپه را اضافه کنید و تفت بدید، تفت دادن لپه ها کمک می کند تا در حین پخت، لپه ها له نشده و وا نرود.

برای از بین رفتن بوی لپه از عرق هل استفاده کنید.

 در آخر زردچوبه و پیازداغ را اضافه کنید، پیاز داغ خلالی، طلایی و ترد فراوان یکی از ارکان مهم در تهیه یک خورشت خوشمزه است.

بعد حدود پنج پیمانه آب به مواد بالا بیفزایید و حرارت را زیاد کنید زمانی که به جوش آمد حرارت را ملایم کرده و در ظرف را بگذارید و به مدت سه ساعت بپزید.

لیمو عمانی را به  خورشت اضافه کنید.

رب گوجه فرنگی را در روغن تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. سپس کمی فلفل و زنجبیل را به آن اضافه و در نیم ساعت آخر پخت خورشت به همراه زعفران، پودر دارچین، پودر گل سرخ خشک و نمک به آن اضافه و بگذارید جا بیفتد.

سیب زمینی‌ها را جداگانه سرخ کنید و زمانی که خورشت را می‌کشید با سیب‌زمینی آن را تزیین و سرو کنید.

/انتهای متن/

درج نظر