دو پیازه و سمبوسه میگو

در این بخش با طرز تهیه غذای دو پیازه و سمبوسه میگو آشنا می شویم.

0

 سرویس هنر و زندگی به دخت/

  •     دو پیازه‌ی میگو(غذای محلی جنوب)

 مواد لازم:

میگو‌ی پاک شده………………………….. 500 گرم

پیاز …………………………..  1 کیلوگرم

 رب گوجه فرنگی…………………………..  3 تا 4 قاشق غذاخوری

روغن …………………………..  2 تا 3 قاشق غذاخوری

نمک و فلفل و ادویه ………………………….. به مقدار لازم

  •  طرز تهیه:

ابتدا پیازها را پاک کرده و سپس به صورت خلالی خرد می کنیم.

میگوها را نیز تمیز می‌کنیم. سپس به همراه پیازها در ظرفی روی حرارت اجاق گاز می‌گذاریم و در ظرف را می بندیم و حرارت اجاق را کم می کنیم تا آب پیاز به خورد میگوها برود.

آن‌گاه کمی روغن در ظرف ریخته و میگوها را سرخ می‌کنیم.

در این هنگام ادویه را اضافه می‌کنیم و یک تفت می‌دهیم.

بعد نمک و فلفل و رب گوجه فرنگی را اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم.

سپس حرارت اجاق را کم کرده و چند دقیقه می‌گذاریم تا کمی بپزد.

آن‌گاه در ظرف مورد نظر کشیده و سرو می‌کنیم.

نکات:

بعضی ها مواد دیگری مثل سیب زمینی و سیر و فلفل دلمه ای سرخ شده هم به آن اضافه می کنند.

لزومی ندارد این غذا با برنج سرو شود، چون خورش نیست و خوراک است، ولی با برنج هم خوب می شود.

  •   سمبوسه میگو

 

    میگو خرد شده ……………………… 1 پیمانه

    پیاز ………………………. 2 پیمانه

    جعفری یا گشنیز ………………………. نصف پیمانه

    ادویه زردچوبه نمک ………………………. به مقدار لازم

    نان لواش

    روغن برای سرخ کردن

  •  مواد لازم جهت تهیه سس فلفل تند:

تخم گشنیز ……………………………… ۱ قاشق چایخوری

پودر تخم زیره ………………………………  ۱ قاشق چایخوری

فلفل قرمز بدون دانه خرد شده ………………………………  ۱ عدد

گوجه فرنگی بدون پوست و دانه خرد شده ……………………………… ۲ عدد

آب لیمو ترش ………………………………  ۲ قاشق چایخوری

شکر ………………………………  ۱ قاشق چایخوری

فلفل قرمز حلقه شده ……………………………… ۴عدد

روغن زیتون خالص ………………………………  ۱ قاشق غذاخوری

  • طرز تهیه سمبوسه:

 

میگو را بدون اینکه پوست بکنید با نمک و مقدار خیلی کمی آب بگذارید بجوشد .(خیلی زود پخته می شود و وقتی که تغییر رنگ داد یکی از آنها را باز کنید اگر وسطش هم رنگش عوض شده بود آماده است)

میگو ها را پوست بکنید و به مربع های نیم سانتی برش بزنید (اندازه میگو ها به سلیقه خودتان می تواند تغییر کند)

پیاز خرد شده را با کمی زردچوبه و ادویه سرخ کنید و بعد میگو های ریز شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید.

در آخرین دقایق پخت جعفری (یا گشنیز)خرد شده را به مواد اضافه کنید و هم بزنید.

تفت کوچک کافیست و لازم نیست سبزی ها زیاد پخته شود

نان را از قطر به شکل مثلث نصف می‌کنیم و شروع به پیچیدن سمبوسه ها می کنیم.

از مواد میان نان گذاشته و به شکل مثلث گوشه های نان رو روی هم قرار می دهیم و در آخر کمی فشار می­دهیم که لبه ها خوب به هم بچسبد تا موقع سرخ شدن از هم نپاشد.

البته می توانید به جای شکل کلیشه ای مثلثی سمبوسه، آن را به صورت رول هم درست کنید.

در یک تابه گود سمبوسه ها را در روغن داغ سرخ می کنیم.

سمبوسه های آماده شما همراه با سس کچاب یا سس تند یک غذای خوشمزه برای میل هستند. نوش جان!

  • نکات:

بنا به سلیقه خودتان می توانید  به میگو های در حال تفت، نصف قاشق رب گوجه اضافه کنید که در طعم سمبوسه تاثیر خاصی دارد.

اگر نخواستید میگو ها رو از قبل آبپزکنید بعد از پاک کردن تکه کنید به قطعات کوچک خرد کرده و قبل از اینکه پیاز کامل سرخ شود همراه پیاز تفت می دهیم.

می توانید سیب زمینی پخته و له شده نیز در انتها به مواد میانی اضافه کرده و یا اینکه به صورت لایه ای ابتدا پوره سیب زمینی و سپس مواد میگو را روی نان قرار دهیم.

  •  طرز تهیه سس فلفل تند:

تخم گشنیز و تخم زیره را در ماهیتابه نچسبی روی حرارت متوسط تفت دهید تا عطرشان بلند شود.

سپس آنها را به همراه بقیه مواد به استثنای فلفل قرمز حلقه شده در مخلوط کن با هم کاملاً مخلوط نمایید.

مواد را در کاسه ای ریخته و بعد فلفل های حلقه شده را درآنها ریخته و بعد فلفل های حلقه شده را در آنها ریخته و حدود ۱۵ دقیقه قبل از سرو کنار بگذارید تا مزه مواد به خورد هم برود.

شما می توانید سس تهیه شده را تا ۳ هفته در ظرف درب بسته ای در یخچال نگهداری کنید.

جهت جلوگیری از کپک زدن آن نیز بهتر است روی سس را با ریختن مقداری روغن زیتون بپوشانید.

 /انتهای متن/

درج نظر