حلواهای رنگارنگ(5)

حتما خیلی ها دوست دارند در ایام محرم حلوا درست کنند. پس آشپزخانه ما با انواع حلواها در خدمت شماست.

0

سرویس هنر و زندگی به دخت/

حلوای خرما

 مواد لازم:

آرد گندم  …………………………………. 250 گرم

خرما  …………………………………. 500 گرم

روغن …………………………………. 1 پیمانه

خلال پسته و نارگیل  برای تزئین

 

طرز تهیه:

 آرد گندم را تفت می دهیم که رنگش طلایی شود بعد از تفت دادن حتماً الک می کنیم که یک دست شود.

روغن مایع یا جامد آب کرده را داخل ظرف ریخته و روی حرارت می گذاریم و بعد آرد را اضافه می کنیم روغن باید در حدی باشد که وقتی می خواهیم آرد را با آن هم بزنیم حالت روان پیدا کند.

  • اگر آرد را اول تفت دهیم بعد با روغن مخلوط کنیم روغن کمتری مصرف می کند اما می توان آرد را از همان ابتدا با مقدار روغن گفته شده تفت داد که در آن صورت نیازی به الک کردن بعد از تفت دادن نیست.

 وقتی آرد و روغن یک دست شد اگر سفت شده باشد یکی دو قاشق روغن اضافه می کنیم. 

خرما را وزن می کنیم 500 گرم که شد بعد پاک می کنیم هر چقدر بماند همان را استفاده می کنیم.

خرما بهتر است خرمای دشتستان کیلویی باشد که در بسته های 3 کیلویی در بازار موجود است چون شیرینی اش کمتر است و پوست آن نازک است که هسته خرما و کلاهکش را جدا می کنیم و از چرخ گوشت رد می کنیم.

وقتی مایع تقریباً رقیقی از روغن و آرد به دست آمد خرما را اضافه می کنیم و کاملاً تفت می دهیم تا خرما باز شود و صاف و یک دست شود.

  • خرما را که می خواهیم اضافه کنیم باید حرارت ملایم باشد چون حرارت زیاد باشد می سوزد و سفت میشود.
  •  آرد باید نصف خرما باشد البته آرد اگر کمی بیشتر شود هم مشکلی پیش نمی آید.

پودر دارچین را هم به مخلوط خرما و آرد اضافه می کنیم و سریع از روی حرارت برمی داریم و هم می زنیم تا یک دست شود.

قالب مستطیل به قطر 1 سانتی متر را اگر تفلون نباشد چرب می کنیم اگر تفلون باشد نیازی به چرب کردن ندارد مواد را داخل قالب می ریزیم و کمی که خنک شد به شکل لوزی برش می زنیم می گذاریم کامل خنک شود بعد از روی برشها دوباره برش می زنیم تا حلواها کامل از قالب جدا شوند بعد روی آن را با مغزها تزئین می کنیم.

  • اگر دوست داشته باشید می توانید انتهای کار که حلوا آماده می شود پودر گردو یا گردوی چرخ شده به آن اضافه کرد که خیلی مقوی می شود.
  • در صورت تمایل می توانید مواد را داخل قالب نریزید و وقتی که مواد کمی خنک شد به طوری که بتوان به آنها دست زد آنها را به شکل گلوله ای در آورد و داخل مغزها آغشته کرد و در کپسول های شکلات گذاشت.
  • برای خنک شدن این حلوا نیم ساعت کافی است. 
  • این حلوا تا یک ماه تازه می ماند.
  • می توان از کنجد هم در کنار مغزهای گفته شده استفاده کرد.
  • آرد گندم اگر آرد سنگک و سبوس دار باشد بهتر است اما می توان از آرد سفید هم استفاده کرد.

رولت حلوا

 

مواد لازم کرم حلوا

تخم مرغ  ……………………………………….  1 عدد

شکر ……………………………………….  نصف پیمانه

آرد  ………………………………………. یک چهارم پیمانه

شیر ……………………………………….  2 پیمانه

وانیل  ………………………………………. 8/1 قاشق چایخوری

کره ………………………………………. 25 گرم

پودر کاکائو ………………………………………. 1 قاشق مرباخوری

 

مواد لازم حلوا

روغن جامد ………………………………………. 150 گرم

آرد ………………………………………. 250 گرم

کره  ………………………………………. 20 گرم

مواد لازم شربت

شکر……………………………………….  250 گرم

آب  ………………………………………. یک پیمانه

گلاب  ………………………………………. نصف پیمانه

محلول زعفران ……………………………………….  3 قاشق سوپخوری

مواد برای تزیین

شکلات  ………………………………………. 50گرم

روغن مایع……………………………………….  2 قاشق سوپخوری

پودرپسته

طرز تهیه:

ابتدا کرم رو درست می کنیم و روی آن پلاستیک کشیده و در یخچال بگذارید تا کاملا سرد شود.

طرز تهیه کرم حلوا:

تمام مواد جز وانیل و کره را با هم مخلوط می کنیم و با همزن بزنید تا یک دست شود.

سپس روی حرارت ملایم مرتب هم بزنید تا کرم پخته و غلیظ شود.

  • اگر کرم شل باشد از لای حلوا بیرون می ریزد.

 در آخر کره و وانیل رااضافه کنید و مواد را از روی حرارت بردارید.

روی ظرف کرم پلاستیک کشیده و در یخچال بگذارید تا کاملا سرد شود.

طرز تهیه حلوا

حلوا را به روش معمول (همانطور که قبلا در به دخت نیز آموزش داده شده) تهیه کنید.

  • بسته به رنگ دلخواه حلوا، آرد و روغن را تفت دهید

حلوای آماده شده را روی روی کاغذ روغنی به ضخامت نیم سانت پهن کنید و کرم حلوا که از قبل تهیه شده را روی تمام سطح حلوا پخش کنید.

/انتهای متن/

به کمک کاغذ روغنی به آرامی حلوا را رول کرده و در یخچال قرار دهید تا کاملا سرد شود

  • در صورتی که زمان کافی نداشتید، رول حلوا را به مدت 30 تا 45 دقیقه در فریزر قرار دهید تا کاملا سر د شود

در صورت دلخواه بعد از سرد شدن کامل رولت، روی آن شکلات آب کرده ریخته و به وسیله چنگال روی رولت خط بیندازید و سپس با پودر یا خلال پسته تزئین کنید

بعد از سرد شدن شکلات به وسیله چاقو رولت را برش بزنید. نذرتان مقبول!

  • می توان در کرم از پودر کاکائو استفاده نکرد و در این صورت حلوا را برای تضاد رنگی بیشتر تیره تر درست می کنیم