دسر خرمالو

این هفته در بخش هنر و زندگی دو نوع دسر خرمالو را ملاحظه بفرمایید.

0

سرویس هنر و زندگی به دخت/

مواد لازم :

پوره خرمالو …………………………….250 گرم
ورق ژلاتین……………………………. 4 عدد
آب لیمو …………………………….1 ق.س
عسل ……………………………. 4/1 پیمانه
خامه …………………………….100 گرم
وانیل…………………………… 2/1 قاشق چایخوری

کرم پاتیسیر به میزان ذکر شده در ذیل:

–     مواد لازم برای کرم پاتیسیر

زرده تخم مرغ……………………………. 3عدد

 شکر……………………………. 75 گرم

 وانیل……………………………. 2/1 قاشق چایخوری

 آرد ……………………………. 35 گرم

 شیر…………………………….  280 میلی لیتر

طرز تهیه:

ابتدا کرم پاتیسیر را آماده کنید و بعد پوره خرمالو را به آن اضافه کنید.

     طرز تهیه پوره خرمالو:

خرمالوها رو در دستگاه مخلوط کن میریزیم تا به صورت پوره دربیاد بعد در صافی میریزیم تا صاف و یکدست شود.

آن گاه ورقهای ژلاتین را در آب سرد قرار دهید وقتی خوب مرطوب شد ، آن را به روش بن ماری حل کنید.

–     به حرارت غیر مستقیم و روی بخار آب حرارت بن ماری گفته می شود.

همراه با آب لیمو ، عسل ، خامه و وانیل را به مایه اضافه کنید.
سپس کرم فراهم آمده را در ظرف دسر بریزید و در یخچال بگذارید تا کاملا ببندد.

  • روش تهیه کرم پاتیسیر : 

زرده تخم مرغ ها ، شکر و وانیل را با همزن برقی بزنید تا کمرنگ و غلیظ شود .

 آن گاه آرد را اضافه کرده و مخلوط کنید.
شیر را در ظرف دیگری بریزید و روی اجاق گاز بجوشانید.

سپس آن را به مایه تخم مرغی اضافه کنید و بعد آن را به ظرف شیر منتقل کنید و روی حرارت پیوسته هم بزنید تا کرم غلیظ شود.

دسر خرمالو نوع دوم

 

مواد لازم:

پودر ژلاتین ……………………………. یک قاشق سوپخوری (۱۰گرم)
آب ……………………………. ۴۰میلی‌لیتر
زرده تخم‌مرغ ……………………………. دو عدد
شکر ……………………………. ۳۲گرم
آرد ……………………………. دو قاشق سوپخوری
شیر ……………………………. یک پیمانه
وانیل شکری……………………………. 8/1 قاشق چایخوری
عسل ……………………………. دو قاشق سوپخوری
خامه ……………………………. نصف پیمانه
خرمالو پوره شده …………………………….دو عدد

طرز تهیه:


پودر ژلاتین را با آب مخلوط کرده و روی بخار آب قرار می‌دهیم تا به روش بن‌ماری حل و رقیق شود.

زرده‌های تخم‌مرغ را به همراه شکر با همزن برقی هم می‌زنیم.

آرد و شیر را به مخلوط زرده افزوده و روی حرارت ملایم مدام هم می‌زنیم تا غلیظ شود.

مواد را از روی حرارت برداشته و به ترتیب وانیل، عسل، خامه و ژلاتین رقیق شده را افزوده و مخلوط می‌کنیم و در آخر خرمالو را اضافه و هم می‌زنیم تا مواد یک‌دست شود.

سپس مواد را در قالب ریخته و به مدت هفت الی هشت ساعت در یخچال قرار می‌دهیم تا فرم بگیرد.

بعد ته قالب را یک لحظه در آب گرم قرار داده تا دسر از قالب جدا شود.

سپس در ظرف مورد نظر برمی گردانیم و روی آن را به دلخواه با خامه تزیین می‌کنیم.

 /انتهای متن/