مربا و کلوچه زغال اخته

امروز در آشپزخانه به دخت با مربا و کلوچه زغال اخته همراه باشید.

0

 سرویس هنر و زندگی به دخت/

مربای زغال اخته

مربای زغال اخته یک مربای متفاوت و متنوع است که برای سرو با چای و … بسیار مناسب و دلچسب می باشد…

 مواد لازم:

زغال اخته سفت و تازه…………………….. 450 گرم
شکر……………………..850 گرم
آب…………………….. 3 پیمانه
آبلیمو ……………………..1 قاشق چایخوری
وانیل ……………………..نصف قاشق چایخوری،در آخر کار اضافه کنید
طرز تهیه:
ابتدا شکر و آب را در قابلمه ای می ریزیم و می گذاریم تا کمی قوام بیاید و حباب های ریزی روی آن تشکیل شود

بعد از آنکه قوام آمد 1 قاشق چایخوری آبلیمو به آن اضافه می کنیم.

در لحظه آخر وانیل و یا در صورت دلخواه کمی هل را نیز اضافه می کنیم .

بعد زغال اخته ها را به آن اضافه می کنیم و حرارت را کم می­کنیم و حدود 10 دقیقه می گذاریم بجوشد .

بعد از اینکه دو سه جوش خورد مربا حاضر است بیشتر نباید بجوشد چون زغال اخته خشک می شود.

اگر هم کف روی مربا جمع شد آن را با قاشق جمع می کنیم. البته بعد از خنک شدن کف ها معمولا محو می شود.

بعد از خنک شدن در شیشه مورد نظر در دار نگهداری کنید.

مابقی آب مربا را بگذارید بیشتر قوام آمده و به عنوان شربت استفاده کنید.

کلوچه زغال اخته

موادلازم:

زغال اخته……………………………… 350گرم
شیر ……………………………… 300 میلی لیتر

شکر………………………………275 گرم
آرد گندم………………………………760 گرم

 نمک………………………………2/1قاشق چای خوری
روغن نباتی………………………………150 میلی لیتر

 نشاسته سیب زمینی……………………………. 50 گرم

 کره……………………………. 40 گرم

 مخمرخشک فوری…………………………….15 گرم

    تخم مرغ  …………………………….4  عدد

 

200میلی لیترشیر، 25 گرم شکر،15 گرم مخمر، 60 گرم آرد، را در یک ظرف بریزید وهم بزنید،15 -20 دقیقه، کنار گذاشته تا مخمر عمل کند.

3عدد تخم، 50 گرم شکر و 5/0 قاشق چایخوری نمک ،150 میلی لیتر روغن نباتی را باهم مخلوط کنید،باقی شیررابه ترکیب اضافه ومخلوط کنید.

سپس خمیر مایع راهم به ترکیب اضافه کنید وهم بزنید.

 

 

ودر آخر آرد را کم کم به مخلوط اضافه وهم زده ، تا خمیری نرم ولطیفی به دست آورید.

خمیر رابه مدت 30 دقیقه در جای گرم قرار دهید.تا حجم آن دو برابر شود.

روی خمیر را دوباره کمی فشار داده تا هوای داخل خمیر خارج شده وبا فویل روی خمیر را پوشانده ،5/1 ساعت کنار گذاشته تا حجم آن دو برابر شود.

 

350 گرم زغال اخته و 200 گرمشکر راباهم ترکیب کنید ونشاسته را به ترکیب اضافه کنید.

 

مواد را با هم  ترکیب کنید.

ازخمیر به اندازه یک تخم مرغ بردارید ودردست به صورت دایره باز کرده و1 قاشق مربا خوری ازمخلوط زغال اخته دروسط دایره ریخته و خمیررا ببندید.

 

در سینی که با کره ذوب شده چرب کردید ، بچینید ، روی خمیر رابا یک حوله پوشانده و15-20دقیقه استراحت دهید.

 درآخریک زرده راباکمی کره ذوب شده زده ، و با یک برس روی خمیرها را پوشش دهید.

 درفر رابا درجه 180 وبه مدت 10 دقیقه سینی را قراردهید.تا کلوچه ها پخته وطلایی شوند.

/انتهای متن/