دلمه و کوکوی بامیه

این هفته در آشپزخانه ی به دخت، دلمه و کوکوی بامیه می پزیم.

0

 سرویس فرهنگی به دخت/

  •  دلمه بامیه

 

مواد لازم :

بامیه ترد و سبزمتوسط …………………… نیم کیلو
گوشت چرخ کرده ……………………200 گرم
برنج…………………… 4 ق غ
گوجه فرنگی ……………………دو عدد
رب گوجه ……………………یک قاشق سوپخوری
پیازخلالی شده …………………… 1 عدد
ادویه گرام ماسالا…………………… کمی
نمک وفلفل ……………………کمی
عصاره غلیظ تمر هندی……………………4/1 پیمانه

برنج را از قبل خیس کنید .

 انتهای کلاهک بامیه ها را کمی جدا کرده، بشویید و در کمی روغن تفت دهید و بعد در ظرف را گذاشته تا کمی بخارپز شود.

پیاز را با کمی روغن تفت دهید، بعد گوجه فرنگی خرد شده و گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و با کمی ادویه و دارچین سرخ کنید.

برنج  و عصاره تمر هندی  و رب گوجه را اضافه کرده و می گذاریم کمی بجوشد  تا آب در اصطلاح به خورد برنج برود و برنج کمی نرم شود ( ولی کاملا نپزد ) .

کنار بامیه ها را کمی برش زده  و  از مواد داخل بامیه ها پر کنید .

داخل ماهیتابه ای کمی روغن و پیاز داغ، کمی رب گوجه فرنگی و ادویه بریزید و بامیه ها را داخل آن بچینید و با نصف پیمانه آب صبر کنید بامیه ها پخته شود  و سپس با دورچین مناسب سرو کنید .

کوکوی بامیه

مواد لازم:

بامیه ریز…………………… ۵۰۰ گرم
تخم‌مرغ……………………۶ عدد
پیاز متوسط……………………یک عدد
روغن مایع……………………۱۲۰ گرم
زردچوبه…………………… یک دوم قاشق چایخوری
فلفل قرمز……………………یک سوم قاشق چایخوری
سیر و ادویه…………………… به میزان دلخواه
نمک……………………به میزان لازم

طرز تهیه

ابتدا بامیه‌ها را می‌شوییم و آنها را با پارچه خشک می‌کنیم.

سپس آنها را به حلقه‌ای نازک برش می‌زنیم و پیاز را ساطوری می‌کنیم و با روغن تفت می‌دهیم تا پیازها طلایی شود

بعد بامیه‌ها را اضافه می‌کنیم.

 نمک، فلفل و زردچوبه را به مواد می‌افزاییم و می‌گذاریم سرد شود.

تخم‌مرغ‌ها را در کاسه‌ای می‌زنیم تا پف کند.

مواد تفت داده شده را به اضافه سیر رنده شده و ادویه به تخم‌مرغ‌ها اضافه می‌کنیم و در تابه روغن مایع که گرم شده می‌ریزیم.

می‌توان این کوکو را در فر180 درجه سانتیگراد به مدت ۲۰ دقیقه بگذاریم تا بپزد. همچنین می‌توان این کوکو را روی شعله گاز نیز پخت. در آخر آن را برش می‌زنیم و سرو می‌کنیم.

 /انتهای متن/