ترشی بامیه

ترشی بامیه یکی از خوشمزه ترین و آسان ترین انواع ترشی هاست. با ما همراه باشید برای درست کردن دو نوع ترشی بامیه.

0

 سرویس فرهنگی به دخت/

مواد لازم:

بامیه………………………. 500 گرم

سرکه……………………………..  دو پیمانه (500 میلی لیتر)

آب…………………….. دو پیمانه (500 میلی لیتر)

نمک………………………. 2/1 قاشق مرباخوری

سیر……………………… 3 حبه

فلفل تند…………………………. 2 عدد

برگ گلپر………………………….. 4 عدد

نمک……………………….. 5/1 قاشق سوپخوری

 

طرز تهيه:
ابتدا باميه‌ها را شسته و با قيچي انتهاي آن را جدا مي‌كنيم.

  • خیلی کم از انتهای بامیه جدا کنید در غیر این صورت لعاب درون بامیه خارج شده و ترشی لیز می­شود.

بامیه ها را در قابلمه ريخته، با یک پیمانه سركه، یک پیمانه آب و نصف قاشق مرباخوري نمك روي حرارت ملايم مي‌گذاريم تا بپزد.

پس از پختن، باميه‌ها را آبكش كرده و مي‌گذاريم تا سرد شود.

باميه، فلفل تند، سير و برگ گلپر را با هم مخلوط كرده و در شيشه مي‌ريزيم.

يك پيمانه سركه، يك پيمانه آب و يك و نيم قاشق سوپخوري نمك را مخلوط كرده و هم مي‌زنيم تا نمك در آب حل شود. محلول را روي باميه‌ها ريخته، در شيشه را محكم بسته و در جاي خنك نگهداري مي‌كنيم.

 بعد از دو هفته ترشي آماده است.

 

  •      ترشی بامیه (نوع دوم)

 

مواد لازم:

بامیه  …………………… یک کیلو
موسیر تازه …………………… 3 عدد
سیر  …………………… 3 تا 4 حبه
جعفری و ترخون تازه…………………… 50 گرم
نعنا خشک …………………… 1 تا 2 قاشق غذاخوری
سرکه سفید  ……………………  به میزان لازم

طرز تهیه :

بامیه ها را بشویید و ساقه شان را کوتاه کنید

 بامیه ها را روی یک پارچه تمیز پهن کنید و صبر کنید تا آب آن ها خشک شود.

بامیه ها را به صورت لایه به لایه با سیر، موسیر، جعفری و ترخون تازه و نعناع خشک، داخل یک ظرف شیشه ای تمیز و خشک بریزید.

داخل شیشه سرکه بریزید ‌تا حدی که روی مواد را بگیرد. درب ظرف را محکم بندید. در صورت دلخواه می توانید یک عدد کیسه فریزر روی سر شیشه بگذارید و سپس در آن را ببندید تا هوا نکشد.

 20 روز بعد ترشی قابل مصرف است.

  •      اگر تردی بامیه را دوست ندارید، می توانید قبل از ریختن در شیشه، آن را کمی در آب بجوشانید. سپس در آبکش بریزید تا آب آن برود و بعد از سرد شدن داخل شیشه بریزید.

 

نکات مربوط به ترشی بامیه:

–  خیلی کم از انتهای بامیه جدا کنید در غیر این صورت مایع لزج درون بامیه خارج شده و ترشی لیز می­شود.

–   اگر ترشی احیاناً کمی لیز شد، می توانید آب آن را کاملا دور بریزید و یک بار دیگر با سرکه پُر کنید.

–   حتما موقع پاک کردن، بامیه های زده دار و نصفه را جدا کنید.

–   بعضی ها طعم تند سرکه را دوست ندارند و به سرکه، آب هم اضافه می کنند. یادتان باشد برای این ترشی، از آب جوشیده و نمک کمتری استفاده کنید (حدود یک هشتم شیشه)

–   می توانید موسیر و سیر و سبزی ها را اضافه نکنید .

–   در صورت دلخواه می توانید در تهیه این ترشی از سبزيجات معطر شامل گشنيز، ريحان، شنبليله، ترخون، مرزه و جعفري استفاده کنید.

–   در تهیه انواع شور و ترشی بهتر است بعد از پر کردن شیشه، درب آن را محکم ببندید و چند دقیقه در آب در حال جوش بگذارید تا هوای آن خارج شود و یا اینکه ظرف ترشی را در فر 180 درجه حدود ده دقیقه بگذارید.

–   نمک ید دار برای تهیه انواع شور و ترشی مناسب نیست.

 

 /انتهای متن/