لازانیا و ترشی بادمجان

اکثر ما از بادمجان تنها در چند غذا مثل کشک بادمجان و خورشت بادمجان استفاده می کنیم. در حالی که با این ماده غذایی مفید و خوشمزه خیلی غذاهای دیگر هم می توان تهیه کرد. این هفته در آشپزخانه به دخت طرز تهیه این غذاها را یاد بگیرید و آنها را درست کنید.

0

سرویس فرهنگی به دخت/

و اما امروز لازانیا و ترشی بادمجان:

 
  •      لازانیای بادمجان
لازانیا……………….یك بسته
بادمجان……………۲ عدد
گوجه فرنگی خرد شده……………………. 250 گرم
قارچ………………. 250 گرم
گوشت چرخ کرده……………… 300 گرم
پنیر موتزارلا…………………...۳۵۰ گرم 
جعفری خرد شده………………………۱۰۰گرم 
پیاز……………………...یك عدد
 نمك، فلفل، پودر سیر…………………… به میزان كافی
روغن کنجد …………………… به میزان كافی
 
طرز تهیه:
1.      بادمجان ها را پوست بگیرید و حلقه حلقه برش دهید.
2.      درون تابه بادمجان ها را با کمی آبجوش و روغن تفت دهید.
  •      اگر بخواهید بادمجان را درون روغن به تنهایی سرخ کنید، غذای خیلی چربی خواهیدداشت. اگردرون تابه کمی آب جوش به اضافه مقداری روغن بریزید، دراین صورت بادمجانها می پزند وبعد روغن را جذب خود می کنند.
3.      پیاز را نگینی خرد کرده و تفت می دهیم.
4.      گوجه فرنگی نگینی خرد شده و جعفری و گوشت چرخ کرده را نیز اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم.
در آخر قارچ خرد شده را نیز اضافه کرده و کمی تفت می دهیم.
5.      نمک و فلفل و کمی پودر سیر را نیز اضافه می کنیم
  •      می توان گوجه فرنگی را حلقه حلقه برش داد و کمی تفت داد.
  •      قارچ و گوشت چرخ کرده را نیز می توان از دستور پخت حذف نمایید.
  •      در صورت دلخواه می توان فلفل دلمه ای خرد شده را نیز اضافه کرد.
6.       لازانیا را در آب در حال جوش ریخته و پس از ۱۵-۱۰ دقیقه آبكش كنید.
7.      ظرف مورد نظر را  كمی چرب كرده و یك لایه لازانیا روی آن قرار دهید و به روش معمول یک لایه کمی از مواد مخلوط گوشت چرخ شده و روی آن حلقه های بادمجان و کمی پنیر روی آن ریخته و یک لایه لازانیا قرار داده . تعداد لایه مواد و لازانیا را به دفعات دلخواه (3 یا 4 لایه) با توجه به حجم مورد نظر تکرار  کنید.
8.      به مدت سی دقیقه در طبقه میانی فر با درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار دهید.
  •      تا زمانی نیاز به پخت می باشد که روی لازانیا طلایی شود.
  •      قبل از این که لازانیا را برش دهید 10 تا 15 دقیقه صبر کنید تا کمی خنک شود و راحت ‌تر بریده شود.
  •      می توان همه مواد را با هم مخلوط و روی یک ورق لازانیا یک لایه از مواد را ریخت و به صورت رول پیچید و لازانیای لقمه و رول تهیه کرد.
  • Ø     ترشی بادمجان شکم پر
مواد لازم:
بادمجان كوچك……………………....10عدد
نعناع …………………………100گرم
هويج……………………..………1عدد
سير……………………….1حبه
نمك …………………………… به مقدار لازم
سركه ……………………… به مقدار لازم
طرز تهيه:
1. سر بادمجان‌ها را جدا كرده، روي آن‌ها را از بالا تا پايين با چاقو يك شكاف عميق ايجاد كنيد.
2. سپس بادمجان‌ها را به مدت 1 ساعت در محلول آب‌نمك قرار دهيد، تا تلخي آن‌ها برود.
3. سپس بادنجان‌ها را از آب نمك خارج كرده به همراه مقداري آب در ظرفي بريزيد.
4. ظرف را به مدت 15 الي 20 دقيقه روي حرارت قرار دهيد تا بجوشد. سپس آن‌ها را آبكش كرده و يك جسم نسبتاً سنگين را روي آن‌ها قرار دهيد و بگذاريد تا چند ساعت بماند؛ تا آب آن خارج شود.
5. نعناع، هويج و سير را ريز خرد كرده، همراه نمك به مواد اضافه كنيد. داخل بادمجان‌ها را از مواد پر كنيد و آن‌ها را در ظرف مناسبي بچينيد.
6. در آخر سركه را روي آن‌ها بريزيد و ترشي را در جاي خنك قرار دهيد.
/انتهای متن/