سوفله بادمجان

امروز در آشپزخانه ی به دخت طرز درست کردن سوفله بادمجان را آموزش می دهیم.

0

 سرویس فرهنگی به دخت/

مواد لازم براي تهيه سوفله:

گوشت چرخ كرده ………………. 500 گرم

بادمجان …………………..…. 2کيلو
پیاز درشت ……………. يکعدد
رب گوجه فرنگی ……………………. 1تا 2 قاشق سوپخوري
پنير پيتزاي رنده ‌شده……………….. 100 گرم
روغن مایع سرخ كردني……………… به مقدارلازم
نمک و فلفل و زردچوبه …………………  به مقدار لازم

مواد مورد نياز براي تهيه سس سفيد:

کره ………………………..  50گرم

شیر …………………….. يک ليوان
آرد سفيد ……………………….. 2 قاشق سوپ‌خوري
خامه …………………………..  قاشق سوپ‌خوري
نمك و فلفل……………….. به مقدار لازم

طرز تهيه سوفله:

1. ابتدا بادمجان‌ها را شسته و پوست بگيريد. سپس آنها را به صورت حلقه حلقه ببريد و كمي نمك روي آنها بپاشيد و در سبدي بريزيد و كنار بگذاريد.
  •     می توان پوست بادمجان را یک ردیف گرفته و یک ردیف با پوست باشد.
  •      نمك باعث مي‌شود هم تلخي بادمجان گرفته شود و هم‌هنگام سرخ شدن، بادمجان‌ها روغن کمي جذب كنند.
2. در تابه مقداري روغن بريزيد و روي حرارت اجاق گاز قرار دهيد. پس از داغ شدن روغن، بادمجان‌ها را در آن سرخ كنيد. پس از آنكه تمام بادمجان‌ها را سرخ كرديد، آنها را به ظرف ديگري منتقل كرده و كنار بگذاريد.
3. پياز را پوست كنده و پس از شستن، روي گوشت رنده كنيد. بعد كمي نمك و فلفل و زردچوبه به آن بيفزاييد. حالا در يك تابه ديگر، مقداري روغن بريزيد و روي حرارت قرار دهيد و مخلوط گوشت و پياز را در آن سرخ كنيد.
  •      مي‌توانيد به جاي رنده‌كردن پياز داخل گوشت، آن را خرد كنيد و به همراه كمي زردچوبه در روغن تفت دهيد. سپس گوشت چرخ كرده را به پياز داغ اضافه كرده و به همراه آن تفت دهید و بگذاريد تا كمي بپزد.
4. فر را از قبل روي حرارت 180 درجه سانتي‌گراد روشن كنيد تا گرم شود.
5. حالا يك ظرف پيركس يا ظرف مخصوص فر آماده كنيد و بادمجان‌هاي حلقه‌حلقه و سرخ شده را كف ظرف بچينيد. پس از آن، روي بادمجان را با لايه‌اي از گوشت چرخ كرده بپوشانيد. گوجه فرنگی حلقه شده را نیز روی گوشت بچینید.
6. سس سفيد را روي گوشت ريخته و روي آن پنير پيتزا بپاشيد. لايه‌هاي بعدي را نيز به همين ترتيب از چيدن بادمجان شروع كرده و تا مرحله ريختن پنير پيتزا ادامه دهيد.
اين كار را آن قدر تكرار كنيد تا مواد، تمام شده و لايه آخر را پنير پيتزا تشكيل دهد.
7. ظرف را در طبقه وسط فر كه از قبل داغ شده است، قرار داده و 30 تا 40 دقيقه صبر كنيد تا مواد بپزند. پس از اين مدت، شعله بالاي فر را روشن كنيد و به مدت 10 دقيقه حرارت دهيد تا سطح سوفله، طلايي‌رنگ شود.

طرز تهيه سس سفيد:

1. كره را در يك قابلمه كوچك نچسب بريزيد و روي شعله اجاق گاز قرار دهيد تا آب شود.
2. سپس آرد را به کره اضافه کرده و كمي تفت دهيد.
3. پس از آن، شير را كم‌كم افزوده و مرتب با چنگال هم بزنيد.
4. خامه و نمك و فلفل را اضافه كنيد و مقداري ديگر حرارت دهيد تا سس غليظ شود. به اين ترتيب سس آماده مي‌شود.
  •      می توان خامه را از طرز تهیه سس حذف کرد.

/انتهای متن/