هنوز اولویت جامعه زنان، فرستادن خانم های نماینده به مجلس نیست!

بار کار برای نمایندگان زن مجلس شورای اسلامی سنگین است . زهره الهیان پزشک متخصص بیماری های داخلی و نماینده فعلی مجلس شورای اسلامی است . عضویت کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و هم مسئولیت کمیته حقوق بشر مجلس را دارد. در ارتباط با مشارکت مردمی و سازمان های مردمی فراکسیونی را پایه گذاری کرده است و با کمیسیون بهداشت و درمان هم همکاری می کند. پیگیری مباحث زن و خانواده هم در شمار کارهای اصلی اوست…در قسمت اول مصاحبه از مهم ترین مسائل زنان و دختران جامعه گفت و اینک …

17

سرویس اجتماعی به دخت/

طرح افزایش تعداد خانم های نماینده  مجلس به کجا رسید؟
– این طرح را  به دلیل وجود اشکالات قانون اساسی نتوانستیم را پیگیری کنیم. ضمن اینکه از ابتدای انقلاب تا بحال آنچه مورد نظر امام و  هم مقام معظم رهبری بوده، فرهنگ سازی برای حضور کلان سیاسی و مدیریتی زن بوده، نه فرمایشی بودن این حضور.
بنابراین مهم این است که با تکیه بر عواملی چون نقش رسانه ها و هم بالا رفتن کم و کیف عملکرد خود زنان  نماینده به دنبال ایجاد زمینه فرهنگی برای این موضوع باشیم. اگر خانم های نماینده  بهتر و بیشتر کار کنند و الگوی مناسبی را ارائه دهند، در افکار عمومی اثر خیلی مهمی برای تقویت حضور زنان در مجلس پیدا می شود. من به عنوان یک زن  نماینده که منتخب  جامعه زنان و مردم هستم،  با تلاشی که می کنم و توانمندی که نشان می دهم،می توانم این فرهنگ را در  جامعه جا بیندازم که خانم هاهم می توانند  گاهی حتی به مراتب بیش از آقایان فعالیت کنند و کیفیت حضورشان  در حدی باشد که مردم و آقایان در گروه ها و احزاب  متقاعد شوند که این حضور لازم و کارساز است.

 

–         نقش زنان جامعه به عنوان انتخاب کننده در این زمینه چقدر است؟
اگر قرار باشد حرکت اساسی در قانون گذاری در حوزه زنان صورت بگیرد،  می بایست از دو جنبه
تلاش کنیم یکی جامعه خود زنان تشویق بشنوند در مشارکت و رأی دادن به
کاندیدا های اصلح و کل کاندیداهای زن اصلح و یکی اینکه ما خانم های توانمند را برای کاندیداتوری ترغیب و تشویق کنیم. اما حالا از این مرحله گذشتیم و این فعالیت ها شده است.یعنی در کمیته بانوان جبهه متحد اصولگرایان خیلی تلاش کردیم خانم های توانمند کاندیدا شوند. سعی کردیم که خانمها در لیست جبهه متحد  حضور پیدا کنند.

مشکل این است که ما داریم جامعه زنان هنوز این مسئله برایش اولویت نشده که حتما خانم های کاندیدایی که این شاخصه ها را دارند به مجلس  بفرستد. ما خانم هایی داریم که  در شاخص های  تقید به اصول اعتقادی،  التزام به قانون اساسی وصلاحیتهای فردی و خوش سابقه بودن، تجربه، تخصص و شفاف بودن نگاه سیاسی بسیار قوی هستند،  ولی اینکه
جامعه زنان به این نتیجه رسیده باشد که می بایست این خانمها وارد مجلس شوند، هنوز در این زمینه مشکل داریم. این در حالی است که ما همیشه در هر انتخابات شاهد حضور گسترده   خانم ها جلوتر از مردان و مشارکت گسترده آنها پای صندوق های رأی هستیم و می بینیم که حتی خیلی وقتها این خانمها هستند که به اعضای دیگر خانواده  یعنی همسر و فرزندانشان انگیزه می دهند. اما باید همپای این انگیزه برای حضور و مشارکت،  انگیزه برای رأی دادن به خانم ها باشد. ارتقای حضور کمی و کیفی خانم ها در مجالس آینده  منجر به  تصویب قوانینی بهتر و کارآمدتر در حوزه زنان و خانواده
می شود که بخش مهمی از مشکلات جامعه، خانواده ها و زنان را حل می کند؛ قوانینی که به فرموده مقام معظم رهبری باعث  تحقق نگاه اسلام در حوزه خانواده شود . با  ضعفی که الان درقوانین هست، این نگاه محقق نمی شود. برای این قضیه هم حتما باید یک تعداد خوبی از خانم ها حضور داشته باشند تا بتوانند یک حرکت جدی را رقم بزنند. تا به حال هم حرکت های خوبی در حوزه قانون گذاری در رابطه با زنان و خانواده صورت گرفته، اما  این میزان حرکت قابل قبول  نیست و رهبری هم به این موضوع تأکید داشته اند. چون اشاره  دارند که باید حرکت جدیدی شروع شود. یعنی حرکت قبلی به هیچ وجه مطلوب و کافی نبوده است. ما اعتقادمان این است که اگر خانم هایی را در کلیه کمیسیون های تخصصی داشته باشیم، طرح ها و لوایح  را با نگاه تخصصی در حوزه زنان و خانواده بررسی  می کنند و در جهت اصلاح آن پبسنهاد می دهند یا  در قالب طرح مواردی را اضافه می کنند. مثلا در کمیسیون اقتصادی نیاز داریم خانم ها باشند تا در حوزه اشتغال و و اقتصاد خانواده مسائل را مطرح کنند  یا در کمیسون عمران هم چندین مسائل را با محور زنان و خانواده  زنان ببینند . در شرایط حاضر ما زنان نماینده  مجبوریم با این وقت کم در چند کمیسیون  حضور پیدا کنیم. مثلا وقتی در خصوص مسکن زنان سرپرست خانوارمسائل مطرح می شود، ما باید درکمیسیون مربوطه باشیم. مسلما با هشت خانم نماینده نمی توان چنین پوششی به همه کمیسیونها داد.
در این صورت دیگر ما نمی توانیم آنطور که باید و شاید به حوزه زنان و خانواده که  یکی از اصلی ترین دغدغه های ما و اساسا انگیزه ما برای حضور در مجلس بوده، بپردازیم./انتهای متن/

نمایش نظرات (17)