گوجه سبزهای دوست داشتنی با دنیایی از خاصیت

این روزها، سبد میوه‌های خانه‌ها پر است از میوه‌های بهاری و کمتر کسی است که در برابر طعم دوست‌داشتنی این میوه‌ها مقاومت کند.گوجه‌سبز یکی از میوه‌های آشنای بهاری است، میوه‌ای خوش‌طعم و رنگی که کوچک و بزرگ برای خوردنش لحظه‌شماری می‌کنند، جدا از طعم ترش و وسوسه‌انگیز گوجه سبز، این میوه دنیایی از خاصیت‌های مفید است.

0

سرویس تغذیه به دخت/

“محمدی” کارشناس ارشد تغذیه می‌گوید: خداوند ترتیب فصول و میوه‌های هر فصل را آنچنان پشت سرهم قرار داده است که هر فصل خوراک مورد نیاز‌ همان فصل را با خودش می‌آورد، میوه‌های هر فصل می‌تواند کمبود فصل قبل را جبران کند.
 گوجه سبز جزء اولین میوه‌هایی است که در بهار به بازار می‌آید، گوجه سبز دارای ارزش غذایی بالایی است که طرفداران آن می‌توانند از آن بهره‌مند گردند.هر صد گرم گوجه سبز 30 کیلوکالری انرژی دارد، گوجه سبز مانند بسیاری از میوه‌های ترش، غنی از ویتامین‌های A ، B و C است و اثرات قابل توجهی در جلوگیری از بیماری‌هایی مانند چربی خون بالا، پیری سلول‌ها و سرطان دارد. همچنین اسید بنزوئیک، ترکیبی است که خاصیت ضد میکروبی آن به اثبات رسیده و به طور طبیعی در گوجه سبز وجود دارد.
 این میوه نوبر بهاری چون حاوی برخی ویتامین‌ها و نیز پیش ساز ویتامین A است، برای کمک به درمان شب‌کوری و نیز رشد بدن (در صورت مصرف تمام مواد غذایی دیگری که مورد نیاز کودکان هستند) مفید است، گوجه سبز دارای ویتامین‌های B و C است و به همین جهت برای آرامش اعصاب نیز مفید است. البته مصرف زیاد آن حالتی از حساسیت موقت را در دهان و دندان‌های مصرف‌کننده ایجاد می‌نماید.
کاهش فشار خون یکی از اثرات درمانی منحصر به فرد گوجه‌ سبز است،خوردن گوجه سبز فشار بالای خون را تحت کنترل در‌می‌آورد، چربی خون ‌را کاهش می‌دهد، رسوبات را از خون حذف می‌کند و عملکرد معده-روده‌ای را نیز تنظیم می‌کند، علاوه بر این، باعث تعادل اسید و باز در جریان خون می‌شود و به‌همین‌دلیل می‌تواند در درمان حالت اسیدی خون مفید باشد، ضمن آنکه مطالعات نشان داده این میوه می‌تواند در درمان تومورها هم موثر باشد.
 این میوه به دلیل خصوصیت اسیدی اجزای آن می‌تواند به مینای دندان آسیب برساند به همین دلیل توصیه می‌شود از مقدار کمی نمک به هنگام خوردن آن استفاده شود و پس از مصرف نیز دندان‌ها به دقت شسته یا آب بنوشید.
البته ناگفته نماند میوه‌های بهاری آلوده به انواع میکروب‌ها و سموم و در صورت شستشوی نامناسب ناقل بیماری‌های مختلف هستند، متأسفانه بعضی کشاورزان فاصله میان سم‌پاشی و برداشت محصول را رعایت نکرده و میوه‌ها را قبل از تجزیه سم به بازار عرضه می‌کنند.به همین دلیل گوجه سبز قبل از مصرف باید به دقت شسته و سموم باقیمانده روی آنها پاک شود.
اگرچه متداول‌ترین نوع مصرف این میوه به‌صورت خام است اما از گوجه سبز در طبخ خورشی خوشمزه نیز استفاده می‌شود که طرفداران زیادی دارد.
منبع:ايسنا/ انتهای متن/
درج نظر