11 وسیله در حمام که باید دور بیندازیم

در حمام وسایل متعددی هستند که مورد استفاده دائمی یا فصلی ما هستند. بعضی از این وسایل باید با توجه به تاریخ مصرف شان مورد استفاده ما باشند. پس از تاریخ مصرف حتما باید این اشیا را که در حمام استفاده می کنیم، دور بریزیم.

0

در حمام همه ما وسایلی وجود دارند که اگر از زمان تاریخ مصرف آنها گذشته باشد، مصرف شان باعث بروز بیماری هایی می شود. پس بهتر است به تاریخ آنها دقت کنیم.

1- مسواک:

به گفته انجمن دندانپزشکی آمریکا، بهتر است هر سه تا چهار ماه یک بار و یا شاید کمی زودتر، در صورت مشاهده مسواک خود که پرزهای آن به شکل نامنظمی در آمده، مسواک نان را عوض کنید.

این انجمن خاطر نشان می کند مدارک کافی برای اینکه نشان دهد جرم ها و میکروب های روی مسواک می تواند منجر به بیماری شود وجود ندار اما مسواکی که تاریخ استفاده آن گذشته به خوبی نمی تواند دندان ها را پاکیزه و تمیز کند.

 

2- خمیر دندان:

دکتر جول اچ برگ به مجله نیویورک تایمز می گوید:

شاید خمیر دندان هایی که تاریخ مصرف شان گذشته است، برای استفاده خطرناک نباشند اما  ممکن است این خمیردندان ها  فلوراید کافی برای تمیزی دندان را نداشته باشند.

ضمن این که خمیر دندانی که تاریخ مصرف آن گذشته، نمی تواند به راحتی از تیوپ(لوله) خارج شود.

 

3- کرم ضد آفتاب:

به گفته انجمن غذا و داروی آمریکا تمامی کرم های ضد آفتاب تا مدت سه سال می توانند مورد استفاده قرار بگیرند. پس از این مدت تضمینی وجود ندارد که کرم ضد آفتاب از پوست شما در برابر اشعه ماورای بنفش محافظت کند و معمولا کرمی که تاریخ مصرف آن گذشته باعث سوزش پوست می شود.

به گفته انجمن غذا و داروی آمریکا بهتر است از کرم هایی که تاریخ مصرف آنها تمام شده ، استفاده نکنید. اگر تاریخ مصرف روی کرم درج نشده است، پس از گذشت سه سال آن را دور بیندازید و حتما به هنگام مصرف دقت کنید که رنگ کرم ضد آفتاب تغییر نکرده باشد.

 

4- لوازم آرایشی:

به گفته داروسازان و متخصصان مواردی وجود دارد که در صورت مشاهده آن بهتر است از لوازم آرایشی استفاده نکنید.

تغییر در رنگ لوازم آرایشی: اگر محصولات آرایشی زرد شدند، آنها را دور بریزید.

تغییر در بو و رایحه: اگر تغییر در بوی مواد آرایشی کم باشد ایرادی ندارد اما با گذشت زمان در صورتی که تغییر در عطر و بوی محصولات آرایشی بیشتر شود، حتما آنها را دور بریزید.

اگر کیفیت روغن موجود در ساخت مواد آرایشی بد شود معمولا محصولات آرایشی بوی بسیار مشمئز کننده ای دارند.

در آخر اینکه به شکل مواد آرایشی به دقت نگاه کنید که کپک و یا باکتری در آن رشد کرده یا خیر. معمولا در صورت وجود کپک، رنگ محصولات آرایشی مشکی یا خاکستری می شود.

 

5-دارو:

بر اساس تحقیقات مرکز مطالعات آمریکا ثابت شده که 90 درصد بیش از 100 نوع داروی بدون نسخه می توانند حتی پس از اینکه 15 سال از تاریخ مصرف شان گذشته است، موثر و بی ضرر باشند.

در حال حاضر پزشکان توصیه می کنند که بیماران به هنگام خرید دارو حتما به تاریخ مصرف درج شده روی بسته توجه و دقت کافی داشته باشند. داروهایی مانند: نیتروگلیسیرین، انسولین، آنتی بیوتیک های خوراکی و غیره  را به هنگام تهیه بایستی به تاریخ مصرف آنها توجه کنیم.

اگر در مورد مصرف دارویی تردید دارید بایک داروساز مشورت کنید .به گفته دکتر فری، داروها بایستی در جای خشک و خنک نگهداری شوند و حمام و آشپزخانه به دلیل اینکه محیط گرم و مرطوب است، برای نگهداری داروها مناسب نیستند.

 

6- داروی مربوط به جوش آکنه:

به گفته پزشکان داروی آکنه که حاوی بنزول پراکسید و سالیسیلیک اسید است، پس از چهار تا شش ماه مصرف بایستی دور انداخته شوند زیرا این داروها خیلی زود فاسد می شوند.

 

7-الکل طبی:

به گفته پزشکان الکل طبی و هیدروژن پراکسید با سپری شدن زمان اثر خود را از دست می دهند و در صورتی که مصرف شما کم است بهتر است از بطری های کوچک آن استفاده کنید و به تاریخ مصرف آنها دقت نگاه نمایید.

 

8- محفظه نگهداری لنز چشم:

به گفته انجمن پزشکان آمریکا باید هر سه ماه یک بار محفظه لنزهای چشمی خود را عوض کنید، زیرا انگشتان دست که در تماس مستقیم با ظروف لنز چشمی هستند به آسانی می توانند زمینه و محیط رشد برای باکتری ها را فراهم کرده و در نتیجه عفونت چشمی به وجود می آید.

 

9- محلول لنز:

به گفته متخصصان هرگز از محلول هایی که تاریخ مصرف آنها گذشته است، برای لنز خود استفاده نکنید، حتی اگر محلول پر باشد. زیرا محلول در تماس با لنز بوده و اگر تاریخ مصرف آن گذشته باشد، لنز را آلوده می کند و لنز آلوده باعث کاهش بینایی، عفونت چشم و یا حتی در مواردی خاص منجر به نابینایی می شود.

 

10- ظرف ژل پترولیوم:

دکتر فریدر مورد ژل پترولیوم( یا همان وازلین) می گوید:

هر زمانی که شما به ظرف دست می زنید، از انگشتان شما مقداری باکتری به درون این محفظه وارد می شود. پس از ظرف های کوچکتر استفاده کنید.

 

11-تامپون:

به گفته دکتر آلیسا وک، متخصص زنان تاریخ مصرف تامپون[1] پنج سال است و نباید آن ها را درون حمام که مرطوب بوده و بخار دارد قرار دهید. قبل از مصرف تامپون آن را به دقت نگاه کنید که سالم باشد و نخ آن پاره نشده باشد. استفاده نادرست از تامپون منجر به نوعی سندروم سمی می شود یک بیماری مهلک و کشنده است  و می تواند به مصرف تامپون مربوط می شود.

 

[1] تامپون (Tampon) وسیله‌ ای بهداشتی به شکل استوانه است که خانم‌ ها در ایام عادت ماهانه همانند نوار بهداشتی، اما از داخل  استفاده می کنند. البته استفاده از  این وسیله در کل برای خانم ها در ابام عادت ماهانه توسط پزشکان توصیه نمی شود.

منبع: ام اس ان/انتهای متن/

 

درج نظر