سه شنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۵

قاچاق کالای های آرایشی و بهداشتی کاهش یافته است

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: در سال های اخیر، قاچاق کالا به ویژه در حوزه آرایشی و بهداشتی در سطح عرضه کاهش یافته است.

به گزارش به دخت به نقل از ایرنا سیمین فقهی شنبه به مناسبت روز جهانی غذا در سرسرای اداری این معاونت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از سال ۸۵ بازدیدها در سطح عرضه آغاز شده و در سال های اخیر کاهش قاچاق در سطح عرضه را شاهد بودیم و امسال بازدیدها به سمت مراکز پخش هدایت شده است.
وی افزود: معمولا توزیع کالاهای قاچاق در سطوحی از جمله دست فروش ها صورت می گیرد که حتی مجوز کسی را ندارند و الان در سطح مراکز آرایشی و بهداشتی وضعیت به نسبت مطلوب است و مشکلی در خصوص قاچاق کالا وجود ندارد.


فقهی ادامه داد: تمام کالاهای غذایی، آرایشی و بهداشتی که وارد کشور می شود باید مجوز ورود را از سازمان غذا و دارو دریافت کنند.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز افزود: با استفاده از سامانه ttac.ir می توان مجاز بودن و سالم بودن کالا را تشخیص داد که در مقابله با قاچاق کالا و جلب مشارکت مردم بسیار موثر است.
وی در خصوص دیگر اقدامات معاونت غذا و دارو گفت: بررسی باقی مانده سموم در محصولات کشاورزی از جمله اقداماتی است که از سه سال گذشته آغاز شده به صورتی که محصولات کشاورزی در سطح عرضه خریداری و برای بررسی باقی مانده سموم به آزمایشگاه های خاصی ارسال می شود تا مورد غربالگری قرار گیرند که نتایج در حال بررسی در وزارت بهداشت است.
فقهی اظهار کرد: در راستای کنترل بیماری های غیر واگیر ناشی از نبودن تعادل در رژیم غذایی، نشانگرهای رنگی تغذیه ای برروی محصولات درج شده اند که میزان قند، شکر و چربی بر اساس محتوای محصول غذایی برروی آن نصب می شود و افراد بر اساس وضعیت اخیر فیزیولوژیک خود مواد را مصرف می کنند.
وی اضافه کرد: همچنین به تازگی نظارت بر رستوران ها و آشپزخانه ها و مواد ورودی غذا به این مراکز به معاونت غذا و دارو ابلاغ شده است.
وی در ادامه گفت: همایش روز جهانی غذا سه شنبه ۲۷ مهر در دانشگاه علوم پزشکی اهواز برگزار می شود و از ۲۷ کارخانه و ۲۲ مسئول فنی که به درجه عالی ارتقا یافته اند تقدیر می شود.
فقهی ادامه داد: شعار روز جهانی غذا با عنوان آب و هوا در حال تغییر است و غذا و کشاورزی نیز باید تغییر کند تعیین شده تا دولت و مردم برای حل مشکلات غذا و کشاورزی مشارکت کنند و شعار سازمان غذا و دارو نیز اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقای سلامت در نظر گرفته شده است.
این مسئول معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز اظهار کرد: غرفه معاونت غذا و دارو همزمان با نمایشگاه توانمندی های صنایع غذایی خوزستان در محل نمایشگاه دائمی اهواز از امروز تا دوشنبه برپاست که اصلاح الگوی مصرف و معرفی سامانه ttac در تشخیص اصالت کالاهای سلامت محور را برای آشنایی مردم در نظر گرفته است.
وی افزود:دانشگاه علوم پزشکی اهواز هم اکنون بر ۷۹ کارخانه فعال در حوزه خود نظارت دارد.
۲۴ مهر تا ۲۷ مهر به عنوان هفته جهانی غذا نامگذاری شده است.

/انتهای متن/

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

*

کلیه حقوق متعلق به مجتمع رسانه ای اطلس می باشد