سوپ شیر

سوپ شیر یکی از سوپ های بسیار خوشمزه و مجلسی است که به علت وجود شیر در آن بسیار مقوی و برای سفره های افطار هم بسیار مناسب است.

1

زهرا محبوبیان/

 

شاید یکی از نکات اصلی سوپ شیر مقدار گندم و جوی آن باشد که با یک اندازه گیری بسیار ساده می توانید همیشه به هر میزان که می خواهید این سوپ خوشمزه را بپزید.

 

soup 1

 

 

مواد لازم:

بلغور گندم …………………………………… برای هر نفر یک قاشق غذاخوری

بلغور جو ……………………………………… برای هر نفر یک قاشق غذاخوری

برنج نیم دانه ………………………………. برای هر نفر یک قاشق مرباخوری (سرخالی)

پیاز خرد شده …………………………………… برای هر 6-5 نفر یک پیاز بزرگ

هویج نگینی خرد شده ………………………… به مقدار دلخواه

کرفس خرد شده ………………………………  به مقدار دلخواه

گوشت مرغ ……………………………………. به مقدار دلخواه

قارچ خرد شده ……………………………… به مقدار دلخواه

شیر

خامه

 

طرز پخت:

بلغور جو و گندم، برنج نیم دانه و پیاز را با مقدار خیلی کمی آب و نمک حدود 1 ساعت بپزد. بعد از طی شدن 1 ساعت، شیر را تا حدی که سوپ غلظت مناسب را داشته باشد، اضافه می کنیم و می گذاریم حدود یک تا یک و نیم ساعت دیگر بپزد.

مقدار دلخواه مرغ را که می تواند از تمامی قسمت های مرغ باشد، با یک پیاز و کمی نمک می پزیم و بعد از پخت بی استخوان می کنیم.

هویج خرد شده را نیز با کمی آب می پزیم.

قارچ خرد شده را با مقداری کره کمی تفت می دهیم.

بعد از اینکه حدود یک تا یک و نیم ساعت،  بلغور جو و گندم و برنج با شیر کاملا پخته شد، مرغ پخته شده، هویج پخته و قارچ تفت داده شده و کرفس خرد شده را اضافه می کنیم و می گذاریم حدود نیم ساعت دیگر بپزد.

می توان کمی آب مرغ را هم اضافه کرد.

در نهایت در صورت تمایل کمی خامه اضافه کرده و سوپ را در ظرف مناسب سرو می کنیم.

 

** نکات:

  • پخت جدای هویج و مرغ در بهتر شدن طعم سوپ شیر بسیار موثر است.
  • قارچ را می توان تفت نداد ولی کمی تفت دادن قارچ با کره نیز به نوعی از فوت های کوزه گری پخت سوپ شیر محسوب می شود.
  • آبلیمو و کمی فلفل نیز به حسب ذائقه، به عنوان چاشنی این سوپ محسوب می شوند. در صورت تمایل به اضافه کردن آبلیمو، حتما باید بعد از خاموش کردن شعله آبلیمو را اضافه کنید زیرا شیر درون سوپ می برد.
  • بلغور، به گندم و جوی خرد شده گفته می شود.
  • برنج نیم دانه، به برنج خرد شده گفته می شود.

 

soup 2

 

/انتهای متن/

نمایش نظرات (1)