جمعه ۱۹ آذر ۱۳۹۵

آش رشته با همه  فوت و  فن هایش

آش رشته از معروف‌ترین آش‌های ایرانی است که در مراسم مختلف همچون افطار در ماه رمضان و یا مناسبت های دیگر مورد استقبال قرار می‌گیرد.

گروه هنروزندگی سایت به دخت/ بهاره صیدی

 

مواد لازم:

سبزی آش ( تره، جعفری،  اسفناج،  شوید، گشنیز) : یک کیلو                                                             

نخود و لوبیا و عدس : به مقدار مساوی (مجموﻋﺄ  نیم کیلو)

نعناع خشک : ۲۰۰ گرم

پیاز متوسط : ۴ عدد

کشک ساییده غلیظ :  ۲ لیوان

آرد : ۲ قاشق

روغن:  به میزان لازم

نمک و فلفل : به مقدار کافی

 

طرز تهیه :

حبوبات را از قبل خیس می کنیم. سپس آنها را با پیاز سرخ کرده ( که ممکن است کمی زردچوبه به آن زده باشیم ) می گذاریم کاﻤﻸ بپزد. بعد سبزی را تمیز و خرد می کنیم و داخل حبوبات پخته شده می ریزیم و می گذاریم سبزی ها هم بپزند.

 سپس دو قاشق سوپ خوری آرد را در کمی آب سرد حل می کنیم و داخل آش می ریزیم و مرتبا هم می زنیم.

 رشته را در آش می ریزیم ومی گذاریم آهسته بپزد، ولی رشته نباید خرد شود. نمک و فلفل و زردچوبه را هم اضافه می کنیم. سعی کنید نمک را با احتیاط در آش بریزید، چون کشک اصولاً شور است.  بعد آش را از روی شعله بر می داریم و با کشک مخلوط می کنیم . سپس در سوپخوری می ریزیم و روی آن را با کمی کشک ساده و پیاز سرخ کرده و نعناع داغ ( و در صورت دلخواه سیر داغ ) تزیین می کنیم.

 

نکاتی که در هنگام تهیه آش رشته بهتر است بدانید:

* حبوباتی که برای پخت آش استفاده می‌شوند، باید حداقل ۵ ساعت قبل از مصرف خیس‌خورده باشند. خیس کردن حبوبات هم نفخ آن‌ها را می‌گیرد و هم باعث می‌شود زودتر پخته شوند.

*برای صرفه جویی در زمان، می‌توانید حبوبات را به صورت جداگانه داخل زودپز بپزید.

* برای تهیه نعناع داغ ابتدا روغن را داغ کنید سپس چند قاشق نعناع خشک داخل روغن بریزید و کمی تفت دهید و سریع بردارید تا نعناع سیاه نشود.

*بهتر است سیر و پیاز را جداگانه با زردچوبه سرخ کنید و داخل آش بریزید.

*مقدار استفاده از نمک را به حداقل برسانید. زیرا هم رشته و هم کشک نمک دارد و با این کار ممکن است آش شور شود.

*کشک را در آخرین مراحل پخت، داخل آش بریزید و آش را کمی رقیق از روی شعله بردارید زیرا بعد از سرد شدن سفت‌تر می‌شود.

*به هنگام تزیین نباید آش خیلی داغ باشد زیرا وقتی کشک را روی آن می‌ریزید به داخل آش نفوذ خواهد کرد

*بهتر است نعناع داغ را با روغن جامد تهیه نمایید تا از انسجام لازم برای تزیین برخوردار باشد.

*یک آش خوشمزه باید خوب جا بیافتد؛ پس آش را روی شعله ملایم بپزید و دائم آن را هم بزنید.

* اضافه کردن کمی زیره به آش می تواند مانع نفخ بعد از خوردن آش شود.

/انتهای متن/

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

*

کلیه حقوق متعلق به مجتمع رسانه ای اطلس می باشد