هند “رحم جایگزین” برای اتباع خارجی را ممنوع می‌کند

دولت هند اخیرا ارائه خدمات بچه‌دار شدن از طریق رحم اجاره‌ای یا جایگزین به زوج‌های خارجی را ممنوع و به تمام کلینیک‌های باروری اعلام کرده که از این پس دیگر مشتریان خارجی را نپذیرند.

0

به گزارش به دخت به نقل از ایسنا، «پسر است یا دختر؟» یک نفر بیرون اتاق جراحی سوال می کند. پرستاری هم‌زمان با بیرون آوردن یک نوزاد از اتاق جراحی می‌گوید: دختر است.

پرستار، نوزاد را که با پتوی آبی رنگی پوشیده شده٬ نزد زنی می آورد که دقایقی پیش او را به دنیا آورده است. زن با چهره خسته‌اش لبخندی می‌زند و نوزاد را نوازش می‌کند و بلافاصله پرستار نوزاد را از پیش او می‌برد. احتمالا این آخرین باری است که «مینا مکوان» این نوزاد را خواهد دید. او زنی است که رحمش را اجاره داده است. وقتی او مشغول استراحت بود اقوامش به من گفتند که به خاطر دریافت پول که با آن بتواند خانه‌ای بسازد قبول کرده رحم خود را اجاره دهد.

به گزارش بی‌بی‌سی، هند از جمله معدود کشورهایی است که در آن روش تجاری این خدمات، یعنی پرداخت پول به زنی در ازای رشد نوزاد خانواده دیگری در رحمش، آزاد بود و به همین دلیل به یکی از مراکز اصلی این کار در جهان بدل شده و هزاران زوج خارجی به امید بچه‌دار شدن به این کشور سرازیر شدند.

اکثر زنانی که در کلینیک های باروری مخصوص اجاره رحم در شهر اناند هستند٬ این کار را برای زوج های خارجی انجام می دهند. ولی دولت هند می خواهد این کار را متوقف کند. در شهر کوچک اناند که اصطلاحا به پایتخت «رحم اجاره‌ای» هند مشهور شده، صدها زن مثل مینا مکوان این کار را کرده اند.

معروف ترین کلینیک باروری اناند هنوز بسیار شلوغ است ولی شمار مراجعان ممکن است در آینده نزدیک به شدت کاهش یابد. در گوشه‌ای از سالن انتظار، یک زوج آمریکاییِ هندی‌تبار با چهره نگرانی نشسته اند.

آنها می‌گویند: بسیار متعجب و نا امیدیم. این تنها جمله ای است که قبل از ترک کلینیک می‌گویند. به نظر می رسد که این زن گریه کرده بود و می گوید نمی دانند که بعد از این تغییر چه خواهند کرد.

در انگلیس زنی به نام «رخا پاتل»، ساکن منطقه اپینگ (در حومه لندن) که در کلینیک باروری اناند صاحب بچه شده، یک طومار آنلاین را علیه ممنوعیت اخیر راه انداخته است. دختر او به نام گابریلا اکنون دو ساله است.

او می گوید: برای ما این روش آخرین امکان برای بچه دار شدن و تشکیل خانواده بود و ما از آن استفاده کردیم. هزاران خانواده مثل ما وجود دارد. اگر این امکان از بین برود فاجعه بزرگی خواهد بود، چون وقتی که ما این کار را کردیم واقعا مستاصل بودیم.

بنابر این گزارش هزاران زوج خارجی هر سال برای استفاده از روش بارداری جانشینی (اجاره رحم) به هند می روند و طبق تخمین‌های دولت هند هر سال 5000 نوزاد به این شیوه در هند متولد می‌شوند. اما دولت هند معتقد است که زنان فقیر و بی سواد مورد استثمار قرار می‌گیرند.

دکتر «سومیا سوامیناتان»، مدیرکل شورای تحقیقات پزشکی هند می گوید: اینکه زنان مجبور هستند به خاطر کسب درآمد این کار را انجام دهند واقعا غم انگیز است. به نظرم اگر این زنان می توانستند زندگی حداقل و مناسبی داشته باشند حاضر نبودند از یک چنین راهی پول دربیاورند. پولی که کلینیک ها از زوج ها می گیرند خیلی بیشتر از مبلغی است که زنان می دهند.

از سوی دیگر دکتر «ناینا پاتل»، مدیر کلینیک باروری «آکانکشا» در شهر اناند می‌گوید: از زنانی که رحم خود را اجاره می دهند به خوبی نگهداری و مراقبت می شود.

هند در زمینه بارداری جانشینی قوانین مدونی ندارد. تاکنون این رشته از خدمات پزشکی با تبعیت از دستورالعمل های شورای تحقیقات پزشکی هند عمل کرده است. طبق این مقررات زنی که فرزند خود را نداشته باشد نمی تواند این کار را بکند و هر زن داوطلب فقط یک بار اجازه این کار را دارد. پیشنویس قانونی با عنوان «قانون باروری با کمک فناوری» آماده شده ولی پارلمان هند هنوز آن را تصویب نکرده است.

هشدار اخیر دولت هند به این دسته از کلینیک های باروری به خاطر شکایتی است که اخیرا از روش اجاره دادن رحم به دیوان عالی کشور ارجاع شده است. هنوز مشخص نیست که در صورت تصویب این قانون زوج های هندی کماکان خواهند توانست از پرداخت پول برای حمل نوزادشان در رحم یک زن دیگر استفاده کنند. ولی به نظر می رسد که دولت هند در ممنوع کردن این روش برای زوج های خارجی تصمیم قطعی گرفته است.

/انتهای متن/

درج نظر