میوه های خوشمزه و پرخاصیت تابستانی را از دست ندهید

وقتی قرار است که با عرق کردن تمام سموم اضافی و مضر بدن در فصل تابستان دفع شود، راهی برای جبران آب و املاح و ویتامین های از دست رفته بدن هم باید باشد؛ آن راه، استفاده از میوه های خوشمزه و آبدار تابستانی است.

0

تابستان، فصل گرم سال است که در آن، سموم انباشته شده بدن از  فصل زمستان، از تن آدمی خارج می شود و خالق مهربان با گرمای این زمان، در واقع به نوعی به طور طبیعی به پاکسازی بدن مطابق گردش فصول امر نموده است.

در فصل تابستان ، بدن با تعریق زیاد که در اثر گرمای فصلی رخ می دهد، به پالایش بدن می پردازد و مهربانانه جسم و جان این مخلوق خود را محافظت و مواطبت می کند.

بر همین اساس در فصل تابستان ، مطابق اقلیم هر منطقه، گیاهان و میوه هایی وجود دارد تا نیاز مردم آن منطقه به خوردن میوه برآورده شود، از جمله در ایران ما متنوع ترین میوه ها را در فصل تابستان داریم.


کشور میوه های پرآب و شیرین

در کشور ایران، که کشوری گرم و کم آب است ، میوه های متنوعی در فصل گرم و داغ تابستان وجود دارد؛ میوه هایی پرآب و شیرین، که هم جبران تعریق زیاد بدن را می کند و هم آب از دست رفته بدن را تامین می نماید . تعریق سموم انباشته شده در بدن را  خارج می کند. در عوض در این فصل باید با خوردن میوه های آبدار و شیرین تابستانی علاوه بر تامین آب موجود بدن،  املاح و ویتامین های مورد نیاز آن نیز تامین می گردد.

زیبایی این روند  به همین جا خاتمه نمی یابد، بلکه همه این سیستم به نوعی هر ساله و تمام وقت در خدمت به جسم بشر، در حال پاکسازی و تنظیم جسم و جان آدمیان عمل می کند.

با اهمیتی که خوردن میوه در تابستان دارد، خوب است  خواص بعضی از میوه های لذیذ و دوست داشتنی تابستانی را بدانیم.

انگور

انگور این خواص جالب و شگفت انگیز را دارد:

  • انگور مجموعه اىست از عناصر مفید و سودمند ضد سرطان.
  • انگور ترشى خون را کم مى کند.
  • تنها میوه اىست که وقتى خشک شود ، ارزش غذایی اش بالا مى رود.
  • انگور از نظر ترکیبات غذایى ، شباهت زیادى به شیر مادر دارد.
  • با سوء هاضمه مبارزه مى کند.
  • رماتیسم را از بین مى برد

و صدها خواص دیگر..


خیار

خیار بر خلاف بعضی حرف های شایع، میوه پرخاصیتی است برای روزهای گرم تابستان.

بعضی از خواص خیار را بشناسید:

  • جوشانده پوست خیار، درمان بى چون و چراى یرقان است.
  • خوردن پوست خشک آن زایمان را آسان مى کند.
  • کبد را جلا مى دهد و صفرا را از معده به خوبى خارج مى کند
  • .خیار با تمام میوه ها یک تفاوت کلى دارد و آن این است که نارس آن گواراتر از رسیده اش مى باشد.
  • ضماد گوشت و مغز خیار جهت از بین رفتن ورم ها مفید است.
  • براى درمان اگزما  و ترکیدن پوست ورفع خارش آن نافع است.
  • ضماد خیار با پوره اسید بوریک و کمى عسل ، جهت از بین بردن آماس گرم توصیه شده است.
  • خیار و خیار چنبر سرشار از املاح مختلف ویتامین هاى C  وB و A است.


زرد آلو

در مورد زدآلو این خواص را باید بدانید:

  • زردآلو را رسیده بخورید تا به قدرت خون سازیش پى ببرید.
  • در برگ آن خاصیت ضد کرم وجود دارد.
  • شکوفه اش ضد خونریزى است و درمان درد گرمازدگان
  • به حد وفور ویتامین A دارد .به این جهت به رشد اطفال شما کمک مى کند و به چشمان شما نور و جلا بخشیده و از شبکوری جلوگیرى مى کند .
  • علاوه برداشتن ویتامین C و داراى آهن .


هندوانه

این میوه خوب تابستانی خواص بسیاری دارد:

  • دشمن فشار خون است.
  • در پوستش خواص بسیارى نهفته است.
  • اگر آن را با سکنجبین بخورید، با یرقان مبارزه کرده اید.
  • هرگز آن را ناشتا نخورید.
  • مرباى پوست هندوانه مبارز سرسخت نفخ معده استو
  • داراى آب زیاد بوده، خنک ، مسکن التهاب و فشار خون و برطرف کننده عطش زیاد است.
  • ادراررا زیاد مى کند و سازنده ى خون و صالح رقیق است.
  • بهترین درمان حصبه و مطبقه است.


سیب

سیب  انواعی دارد و در هر حال سیب غذاى روح و جسم است.

  • قندک و گلاب سخن مى گویند.
  • اعصاب را تقویت مى کند.
  • دشمن سرسخت بوى بد دهان است.
  • دوست گرفتاران مرض قند است.
  • قلب را آرامش مى بخشد.
  • دوای هر بیماری است، عضلات و اعصاب را تقویت مى کند و در تعادل بدن نقش زیادی دارد.


آلبالو و گیلاس

آلبالو و گیلاس دو برادرند.

  • براى چاق ها نعمت بزرگى هستند.
  • در هسته و دُم آن ها خواص بسیارى هست.
  • ماسک گیلاس براى زیبایی بسیار مفید است . سرشار از ویتامین هاى A – B – D و Cهستند.
  • موادى مانند منیزیم و کلسیم و آهن زیاد دارندو
  • کمى هم داراى سدیم و پتاسیم و روى و فسفر مى باشند .
  • پایین آورنده ترشى خون و افزاینده ادرار هستند.
  • براى مبتلایان به نقرس ، رماتیسم ومفاصل شرایین غذاى مفیدى هستند.
  • گیلاس سینه را نرم، معده را ضد عفونى و تخمیر معده را از بین مى برد و از
    این رو یبوست را معالجه مى کند و اسهال مخصوصا اسهال خونى را شفا مى بخشد.
  • گیلاس بسیار سهلال الهضم است .
  • براى مبتلایان به مرض چاقى یک غذاى ایده آل است و مبتلایان و کسانى که مى خواهند لاغر شوند مى توانند گیلاس را قبل از غذا میل نمایند.


گرمک

گرمک هزار و یک خاصیت دارد که از آن جمله است:

  • دوست کبد است.
  • کلیه ها را از سنگ پاک مى کند.
  • داراى اکسیر جوانى است و اگر خانم ها آن را به شکل ماسک به چهره بگذارند چین و چروک و
    لک هاى سیاه صورت شان برطرف خواهد شد.
  • سرشار از انواع ویتامین مخصوصا ویتامین هاى A – B – C است,
  • بیش از ۱۰ نوع هورمون گیاهى و آنزیم دارد ،. دوست کبد و مصلح کلیه هاست.
  • سنگ کلیه و مثانه را خرد کرده ، خارج مى نماید .
  • ضد خشکى پوست و مو مى باشد .


طالبی

طالبی هم خیلی خواص جالب دارد:

  • در شیرینى با قند رقابت مى کند.
  • رادیو اکتیو دارد و ضد بیمارى مختلف است.
  • عطر مطبوع آن مقوى قلب است و عروق را باز مى کند.
  • خانم ها اگر بفهمند در پوست طالبی چه چیزهایی براى زیبایى نهفته
    است ، عاشق بیقرار آن خواهند شد.
  • ملین و مدر بوده ، به اشخاص مبتلا به نقرس و روماتیسم و همچنین کسانى که از یبوست وبواسیر رنج مى برند، توصیه می شود که در اوایل تابستان ، از طالبی براى
    درمان کسالت خود استفاده نمایند.
  • مالیدن گوشت و آب آن بر روى پوست صورت سبب نرمى و لطافت آن خواهد شد.
  • طالبی سرشار از ویتامین هاى A، B ، C است و بسیارى از بیمارى ها را درمان و پیشگیرى مى کند.
  • با داشتن مواد رادیو اکتیو امراض خفته را بیدار کرده  و مانند گرمک آنها را بیدار و بلافاصله سرکوب مى نماید .
  • مثل گرمک داراى اکسیر جوانى است، اما میزان این اکسیر در گرمک بیشتر است.

گلابی

گلابی و خواصش را هم بهتر بشناسید:

  • آن را شربت منجمد مى نامند.
  • نیرو بخش معده بوده و از انقلاب دستگاه گوارش ، جلوگیرى مى کند.
  • مفرح قلب و کبد است .
  • گلابی، داراى ویتامین هاى A – B – C و فلزاتى مثل آهن ، کلسیم ،پتاسیم -،نگنز و کمى هم کبالت است .
  • مقدار ویتامین ها و املاح در پوست آن دو برابر گوشتش مى باشد.
  • نیروبخش معده و تسکین دهنده ى عطش است ، واز همه میوه ها بهتر و زودتر رفع عطش و التهاب مى کند.
  • رنگ رخساره را باز و گرفتگى هاى روحى غم و
    غصه را برطرف مى سازد .
  • با کمک ریگ هایى که همراه دارد ، معده و روده ها را دباغى و زهکشى مى کند.
  • املاح پتاسیم و تانن که در میوه ى آن است.
  • سموم بدن مخصوصا اسید اوریک را از بین مى برد .
  • پزشکان آن را براى مبتلایان به امراض نقرس و روماتیسم زیاد توصیه مى کنند.
  • پادزهر سموم مخصوصا زهر قارچ هاى سمى می باشد .

 

منبع:

کتاب زبان خوراکی ها تالیف دکتر غیاث الدین جزایری

/انتهای متن/

مطالب مرتبط مطالب مرتبط با این نویسنده