خورش قلیه و ته چین قلیه میگو

خورش قلیه و ته چین قلیه میگو یکی از غذاهای محلی جنوبی است که با میگو تهیه می شود که ما دراینجا شما را با طرز تهیه آن آشنا می کنیم.

0

 سرویس هنر و زندگی به دخت/

خورش قليه ميگو

مواد لازم براي 4 نفر:

ميگو ………………………. 400 گرم

سبزي ……………………….500گرم (شامل گشنيز، کمي شنبليله، سير تازه يک ساقه)

پياز متوسط ………………………. 1 عدد

سيب زميني متوسط ………………………. 1 عدد

آرد ………………………. 1 قاشق غذاخوري

سير متوسط………………………. 1بوته

رب گوجه فرنگی  ………………………. 1 قاشق غذاخوري

تمبرهندي ………………………. 4/1 بسته

آب………………………. 2ليوان

نمک، زردچوبه و فلفل قرمز ………………………. به ميزان دلخواه

روغن ………………………. به ميزان دلخواه

  • طرز تهيه:

پياز و سير را خرد کرده و تفت مي دهيم. ميگو را هم جداگانه تفت می دهيم. سپس سبزي ساطوري شده  را به آن می افزاييم و همراه پياز، سير، فلفل و زردچوبه تفت مي دهيم.

سپس رب گوجه فرنگی و سيب زميني خرد شده را می ريزيم.

تمرهندي را در يک ليوان آب حل می کنيم و يک قاشق آرد با آن مخلوط می کنيم و به مواد می افزاييم.

 يک ليوان آب باقيمانده را هم اضافه می کنيم و بعد از جوش آمدن، حرارت را کم می کنيم تا به آرامي خورش کاملاًً بپزد.

در آخر نمک را اضافه مي کنيم و می گذاريم خورش جا بيفتد.

  • نکات:

براي پاک کردن ميگو پس از آن که پوست آن را جدا کرديم، کمر آن را برش می زنيم و رودة آن را خارج مي کنيم. توضيح کامل در مجله شماره 11 آمده است.

تمرهندي را در يک ليوان آب حل می کنيم و از صافي رد می-کنيم تا کاملاً صاف و زلال شود. سپس تمبرهندی آب کرده را کم کم به آرد اضافه مي کنيم و دوباره از صافي رد مي کنيم.

سيب زميني را به اندازة ميگو خرد مي کنيم.

ميزان تندي اين غذا بستگي به ذائقة افراد دارد. در جنوب، اين غذا کاملاً تند تهيه مي شود و همراه با پلو و ترشي سرو مي شود.

ميگو را هميشه در ماهيتابة جداگانه و با حرارت زياد سرخ کنيد. سرخ کردن سريع ميگو موجب آبدار شدن آن می شود و از سفت شدن آن جلوگيری می کند.

ته چین قلیه میگو

تهیه این غذا درست نظیر خورش قلیه میگو ، غذای جنوبی است. میتوانید به جای ماهی از مرغ و ماهی هم همین ته چین رو تهیه کنید

  •  طرز تهیه :

خورش قلیه میگو را درست کرده، باید آب خورش کشیده شود و در واقع بیشتر از دو یا 3 قاشق آب نداشته باشد.

روغن را در ماهیتابه بزرگ و پهن و نچسب داغ می کنیم و از یک لیوان ماست و دو عدد تخم مرغ و زعفران و کمی نمک و کمی روغن ( و کمی پودر سیر البته فقط برای این نوع ته چین ) مایه ته چین را تهیه میکنیم .

 ماهیتابه هرچه پهن تر باشد و ارتفاع آن کمتر باشد ته چین بهتر میشود و ته دیگ بیشتر و نازکتری دارید

سپس کمی از برنجی را که آبکش کرده ایم داخل آن میریزیم و مخلوط میکنیم و ته ماهیتابه میریزیم .

مجددا کمی برنج روی آن میریزیم و بعد قلیه میگو را کاملا روی مایه برنج و ماست ریخته و روی آنرا میپوشانیم و مجددا از برنج باقیمانده روی قلیه میگو میریزیم و صاف میکنیم و کمی فشار میدهیم. و اکنون کمی کره و روغن داغ روی برنج میدهیم .

ابتدا با شعله تند (تا زمانیکه ماهیتابه داغ شود) و سپس شعله را کم میکنیم و با شعله ملایم حدود یک ساعت و نیم میگذاریم تا ته چین سرخ شود .

وقتی خاموش کردیم و دمکنی را برداشتیم – در قابلمه را میگذاریم تا کمی باید بماند و ته دیگ راحت از ماهیتابه جدا شود .

سپس ته چین را در ظرفی مناسب کشیده و در صورت تمایل تزیین میکنیم .

/انتهای متن/

/انتهای متن/

درج نظر